Franchising

Neden Şeffaf Yönetim Franchisingi?

Apartman ve sitelerin kanuni zorunluluklar çerçevesinde, şeffaf ve güvenilir bir şekilde yönetilebilmeleri için oluşturduğumuz ve 24 yıllık tecrübe ile geliştirdiğimiz Apartman/Site Yönetim Sistemimizi, franchisingler aracılığıyla Türkiye geneline yayma kararı aldık.

Siz de kurumsal bir yapı bünyesinde, çok düşük bir yatırımla yüksek katma değeri olan bir iş kurmak ya da mevcut işinizi çeşitlendirerek gelirinizi arttırmak isterseniz bizimle bağlantı kurmaktan çekinmeyiniz.

Başvuru ya da bilgi edinmek için www.seffafyonetimofisi.com adresinden ya da             0850 303 45 00 no'lu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla,

Emre KARATAY

Yönetim Kurulu Başkanı

BİZ KİMİZ?

24 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan, Deloitte, TEPAV, TOBB, İnterpromedya, Allworld Network gibi uzman kuruluşlarca sadece Türkiye’nin değil, Avrupa ve Arap dünyasının da en hızlı büyüyen bilişim firmaları içerisinde ön sıralarda gösterilen ana firmamız bünyesinde filizlendikten sonra, sektördeki gelişime daha rahat ayak uydurabilmek amacıyla 2013 yılında ayrı bir şirket olarak yapılandırılmış, üstün tecrübelere sahip, genç bir firmayız.

Misyonumuz,

Sosyal, hukuksal ve finansal bakımdan müşteri ihtiyaç ve beklentilerini en iyi şekilde anlayarak, insanların huzur ve refah içerisinde yaşayabilecekleri, çağdaş değerlere sahip konut ve işyeri ortamlarının hazırlanması ve yönetilmesidir. “Şeffaf Yönetim” olarak yüklendiğimiz zorlu misyon sadece sektörün lideri olmak değil, aynı zamanda diğer meslektaşlarımızla beraber sektörü oluşturmaktır.

Vizyonumuz,

Sektörümüzde, ülkenin en önde gelen firması olarak; tüm Türkiye'yi kapsayan organizasyon ağımızla en kaliteli hizmeti sunmak ve müşteri odaklı yaklaşımımız ile insanlarımızın güvenecekleri ve tercih edecekleri bir marka olmaktır.

Hedefimiz,

“Her mahallede bir ŞEFFAF YÖNETİM OFİSİ” sloganıyla Türkiye'ye yayılmak ve ülkemizdeki başarımızı yurtdışına da taşıyabilmektir.

NEDEN ŞEFFAF YÖNETİM FRANCHISING

  1. Güçlü ve sürekli yayılmakta olan bir marka güvencesi ile yeni ama hızla gelişen, saygın ve yüksek kazançlı bir sektöre adım atmış olacaksınız.
  2. Yeni bir işe, yıllar içerisinde oluşturulmuş referansları kullanarak başlayacaksınız.
  3. Oturmuş bir sistem içerisinde, alacağınız basit eğitimlerle yeni bir meslek edinmiş olacaksınız.
  4. Güçlü bir firma çatısı altında daima desteklenecek ve birlikte büyüyeceksiniz.
  5. Kanıtlanmış bir sistemi kullanarak, insanların çok uzun yıllardır şikayetçi olduğu konularda standardize edilmiş çözümler sunacaksınız.
  6. Hiçbir şeyi baştan düşünerek planlamanız gerekmeyecek, denenmiş çözümleri uygulamanızın yeterli olacağı bir hizmet sunacaksınız.

 

TEMEL ÜRÜNLERİMİZ VE ÜCRETLERİ (ÖRNEKLİ)

Temel ürün paketimiz bilindiği gibi 3 ana ürün (Tam Profesyonel Şeffaf Yönetim, Şeffaf Yönetim Asistanı ve Sistem Desteği) ve iki ürün paketinden (Bina Temizlik Hizmetleri, Bireysel Gayrimenkul Danışmanlığı) oluşmaktadır:

3-1- Tam Profesyonel Şeffaf Yönetim

Bu seçenekte; ana yapının (apartman, site v.b.) kanunen zorunlu olan ya da kat maliklerinin istekleri doğrultusunda, yaşam standartlarını arttırabilecek her türlü işlemin yapılması yetkisi ve sorumluluğu ŞEFFAF YÖNETİM e (ana firma, franchise, mahalle ofisi v.b. olmak üzere sözleşmeyi yapan birim) aittir.

3-1-1- Tam Profesyonel Şeffaf Yönetim Ücretlendirme

 

AYLIK = (20 daireye kadar 600 TL)+ (21-200 arası her daire için 20 TL)+ (201 ve sonrası her daire için 15 TL)

NOT: İstanbul başta olmak üzere özellik arz eden bölgeler ile özel yapılar için fiyatlandırmalar değişebilmektedir.

ÖRNEK: 264 daire için aylık ücret hesaplayalım:

20 daire için : 600 TL

21-200 arası 180 daire için (180 x 20 TL) : 3.600 TL

201-264 arası 64 daire için (64 x 15 TL) : 960 TL

TOPLAM AYLIK ÜCRET : 5.160 TL

 

3-2-Şeffaf Yönetim Asistanı

Bu seçenekte; ana yapının (apartman, site v.b.) yönetiminden kaynaklanan tüm yetki ve sorumluluk, kendi seçtikleri yönetici ya da yönetim kuruluna aittir. Şeffaf Yönetim, ana yapının yönetimine asistanlık etmektedir. Şeffaf Yönetimin görevi, esas olarak; veri girişini yapmak ve yapılması gereken işler konusunda yönetimi vaktinde uyarmaktır.

3-2-1-Şeffaf Yönetim Asistanı Ücretlendirme

 

AYLIK = (20 daireye kadar 300 TL)+ (21-200 arası her daire için 10 TL)+ (201 ve sonrası her daire için 5 TL)

NOT: İstanbul başta olmak üzere özellik arz eden bölgeler ile özel yapılar için fiyatlandırmalar değişebilmektedir.

ÖRNEK: 264 daire için aylık ücret hesaplayalım:

20 daire için : 300 TL

21-200 arası 180 daire için (180 x 10 TL) : 1.800 TL

201-264 arası 64 daire için (64 x 5 TL) : 320 TL TOPLAM AYLIK ÜCRET : 2.420 TL

3-3-Şeffaf Yönetim Sistem Desteği

Bu seçenekte; Şeffaf Yönetim hiçbir şekilde yönetime katılmaz, sadece yöneticinin Şeffaf Yönetim programını kullanmasını önerir. Sistemin kullanılması ile ilgili yöneticilere eğitim desteği verilmesi sağlanır.

3-3-1-Şeffaf Yönetim Sistem Desteği Ücretlendirme

 

AYLIK = Her daire için 3 TL

Sistem Kullanma Desteğinin yerinde verilmesi : 40 TL (her sefer için)

NOT: Aylık kullanım ücreti, İstanbul dahil tüm iller için geçerlidir. Yerinde Sistem Kullanma Desteği ücreti, İstanbul için 80 TL dir.

ÖRNEK: 264 daire için aylık ücret hesaplayalım:

264 daire için (264 x 3 TL) : 792 TL

 

3-4-Şeffaf Yönetim Bina Temizlik Hizmeti

Tam Profesyonel Şeffaf Yönetimin satışı ve uygulamasının yanında çöp toplama, temizlik (bahçe sulama, servis, güvenlik v.b. İşler opsiyonel olarak eklenebilir) gibi temel kapıcılık hizmetlerini içeren paketimizdir. Tam Profesyonel Şeffaf Yönetim Hizmeti almayan apartman/sitelere Bina Temizlik Hizmetleri verilmeyecektir.

3-4-1-Şeffaf Yönetim Bina Temizlik Hizmeti Ücretlendirme

AYLIK = (10 daireye kadar 800 TL)+ (11 ve sonrası her daire için 50 TL)

NOT: İstanbul başta olmak üzere özellik arz eden bölgeler ile özel yapılar için fiyatlandırmalar değişebilmektedir.

ÖRNEK: 18 daire için aylık ücret hesaplayalım:

10 daire için : 800 TL

11-18 arası 8 daire için (8 x 50 TL) : 400 TL

TOPLAM AYLIK ÜCRET : 1.200 TL

3-5- Bireysel Gayrimenkul Danışmanlığı

Bireysel Gayrimenkul Danışmanlığı, apartman veya site yönetiminden ziyade, “tek bir müşterinin gayrimenkullerinin yönetilmesi” şeklinde tanımlanmaktadır.

3-5- Bireysel Gayrimenkul Danışmanlığı Ücretlendirme

Temelde yapılması gereken rutin işler (gayrimenkul kirada ise kiracının sorumluluklarını yerine getirip getirmediğinin denetlenmesi, gayrimenkulün bulunduğu apartman/site yönetiminin görevlerinin denetlenmesi, toplantılarına katılınması, gerekirse gayrimenkulün vergileri, sigortaları, davalık durumları, güvenliği ve benzeri kanuni ya da ihtiyari gerekliliklerinin yerine getirilmesi, gerekiyorsa temizliğinin ya da dekorasyonunun yaptırılması, hırsızlık, yangın, su basması gibi durumlarda acil müdahale edilmesi v.b.) için temel yıllık ücret gayrimenkulün kontratındaki 1 aylık kirasıdır (gayrimenkulün boş olması durumunda kira bedeli raicen belirlenir). Bu ücrete KDV dahil olup hiçbir masraf (noter, mahkeme harç ve masrafları, avukatlık ücretleri, gerekirse personel çalıştırılması için gerekli ücretler, aidatlar, vergiler, sigorta primleri, başka firmalara ödenecek ücretler v.b.) dahil değildir. Müşterinin isteklerinin daha fazla olması durumunda (örneğin yazlığın 10-15 günlük süreler halinde kiralanması ve kiracıların takip edilmesi, yazlığın temiz tutulması v.b.) yapılacak işe, gayrimenkulün konumuna v.b. göre ücretlendirme yapılır.

Gayrimenkulün kiralanmasında 1 aylık kira tutarında, satışında ise satış değerinin %3 'ü oranında ücret alınır

 

FRANCHISING ÜCRETLENDİRİLMESİ VE ÖRNEK GELİR HESAPLAMASI

- Franchıse olarak kabul edilen girişimci, ana firmaya başlangıç ücreti olarak Aylık 300 TL-5 yıl vadeli KDV dahil şekilde öder. Bu miktar, ana firmanın, girişimciye hazır müşterilerini devretmesi durumunda, müşteri miktarına (ya da hazır ciroya) göre arttırılır.

 

Franchisingin ödemesi gereken ücretler şunlardır:

Başlangıç ücreti + Tam Profesyonel Şeffaf Yönetim, Şeffaf Yönetim Asistanı ve Bireysel Gayrimenkul Danışmanlığı Hizmetlerinden elde edilen Aylık cironun %15 i (daire sayısı esasına göre) + Sistem Desteği Hizmetinden elde edilen aylık cironun %50 si (daire sayısı esasına göre)+alacağı ek ürün ve hizmetlerin ücretleri,

Franchisenin başlangıçtaki yatırım miktarını ve gelirini örneklersek:

(Franchise olarak kabul edilen girişimcinin 20 ya da daha az daireden oluşan 30 adet apartmana Tam Profesyonel Şeffaf Yönetim hizmetleri vereceği kabul edilmektedir. Olası diğer gelirler hesaba katılmamıştır)

Başlangıç Giderleri

Sisteme Giriş Ücreti : 16.000,00 TL+KDV

Ofis Oluşturma Giderleri : 10.000-20.000 TL

(Temizlik, boya, masa-sandalye, bilgisayar v.b.)

TOPLAM : 28.880 TL (başlangıç yatırımı)

Aylık Ciro : 18.000 TL (30 apartman x600 TL)

Şeffaf Yönetime ödenecek (-) : 2.700 TL (18.000 TL x %15)

Personel (toplam 4 kişi) (-) : 6.000 TL (4 x 1500 TL)

Kira+stopaj (-) : 1.500 TL

Genel Giderler (-) : 1.600 TL (ulaşım, kırtasiye, elektrik, alınacak ek ürünler v.b.)

NET GELİR (vergiler hariç) : 6.200 TL /ay

(NOT: Franchiselerde, Şeffaf Yöneticiliğin bizzat girişimcinin kendisi tarafından yapılması durumunda; girişimcinin aylık geliri de artacaktır. Ayrıca; Bina Temizlik ve Bireysel Gayrimenkul Danışmanlığı Hizmetlerinin eklenmesi ya da hizmet verilen binalardaki daire sayıları v.b. ile gelirler artacaktır. Bunun yanında; maliyetlerin aşağıya çekilmesi, örneğin personel sayısının gerektiğinde arttırılması gibi önlemler, yatırımın geri dönüş hızını arttıracaktır. )